Hoppa till huvudinnehåll

Romar kan lämna sjukhuset på fredag

Andreas Romar jublar efter superkombinationen i VM i USA, februari 2015.
Andreas Romar har opererats och inleder sin rehabilitering. Andreas Romar jublar efter superkombinationen i VM i USA, februari 2015. Bild: EPA / All Over Press andreas romar

Andreas Romars knä opererades på måndagen i München. Om allt går som planerat återvänder han till Finland till veckoslutet.

Romar föll illa i Saalbach i lördags och opererades med kort varsel. Han skadade menisken och korsbandet samt sidoledbandet som helt gick av.

– Operationen gick bra och jag är nöjd över att den utfördes så snabbt. De andra skadorna som hittades var väntade och det positiva var att knäets brosk var helt. Jag är vid gott mod efter operationen, konstaterade Romar på tisdagsmorgonen till Ski Sport.

Sidoledbandet behöver vila i ett par dagar och kräver bäddvila.

– Rehabiliteringen börjar efter att jag har återvänt till Finland och med positiv inställning börjar jag jobba för att kunna återvända till backarna.

Tiden spenderas lättast framför TV:n

– Genom att följa skid-VM och annan sport får jag tiden att gå. Idag spelar Jokerit och efter det är det Champions League, så åtminstone den här dagen och kvällen går utan problem, sade Romar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport