Hoppa till huvudinnehåll

Familjegrupphemmet för flyktingar blir kvar i Jakobstad

Flyktingar tas emot på flygplatsen i Kronoby
Arkivbild: Kvotflyktingar tas emot vid Kronoby flygplats Flyktingar tas emot på flygplatsen i Kronoby Bild: YLE kvotflyktingar

Jakobstad tar inte över familjegrupphemmet Miranda för flyktingar och eftervårdsenheten Lumina av Vörå kommun. De här flyktingmottagningsenheterna i Jakobstad kommer också i fortsättningen att lyda under Vörå flyktingmottagning.

Diskussionerna startade redan 2010 och slutligen slogs 1 juli 2014 fram som ett preliminärt datum för Jakobstads övertagande av verksamheten. Förutsättningen var att alla avtal godkänns av båda parter och NTM-centralen. Jakobstad ville sist och slutligen inte inleda förhandlingar om ett övertagande med hänvisning till omstruktureringar i flyktingmottagningen och vårdreformen.
Flyktingnämnden i Vörå beslöt på onsdagkväll att verksamheten fortsätter som hittills, det vill säga i Villa Miranda och Lumina i Jakobstad och i Vörås regi.

Fuktskador i källaren i Villa Miranda

Fuktskador har upptäckts i källaren i Villa Miranda i samband med en inspektion i slutet av augusti ifjol. Skadorna måste åtgärdas av fastighetsägaren som är Folkhälsan. Vörå flyktingmottagning kommer nu att inleda diskussioner med Folkhälsan om fortsatta åtgärder i Villa Miranda.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten