Hoppa till huvudinnehåll

Pajarinen får bo på Postbacken i Borgå

Bild: Yle/Hanna Sjöström illby

Makraméhantverkaren Laura Pajarinen blir konstnärsresident på Postbacken i Illby i sommar. Det här är andra sommaren som en konstnär bor i gården Lindnäs.

Postbacken fick in fyra ansökningar i år av konstnärer som var intresserade av att bo i den historiska miljön. Garantiföreningen valde Laura Pajarinen.

Pajarinen sysslar med traditionellt makraméhantverk i modern tappning. Hon gör mycket smycken och använder sig av högklassig polyestertråd. Med makramé menas olika typer av flätningsarbeten.

Hennes flätade hantverk pryder galleriet på Postbacken i sommar. Hon har också planer på att leda hantverkskurser i makramé.

Konstnär Paavo Halonen med sin hund på Postbacken i Borgå.
Paavo Halonen bodde på Postbacken i fjol Konstnär Paavo Halonen med sin hund på Postbacken i Borgå. Bild: Yle/Mikael Kokkola paavo halonen

Nya evenemang på Postbacken

Postbacken hade en framgångsrik sommar i fjol med mycket program och många besökare. Besökarantalet var över 3000 i fjol.

Garantiföreningen för Postbacken eftersträvar åtminstone lika många besökare i år. Föreningen gör som bäst upp ett digert program som också innehåller nya evenemang.

Ny verksamhetsledare tar över

Garantiföreningen har valt Marit Björkbacka till ny verksamhetsledare för Postbacken. Hon efterträder Katarina Stolt, Björkbacka har tidigare suttit i garantiföreningens styrelse.

Katarina Stolt fortsätter som aktiv inom garantiföreningen. Hon valdes till styrelseordförande och efterträder Torolf Finnbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland