Hoppa till huvudinnehåll

Föreningar fick egna sidor på Borgå stads webbplats

En trälubba som används vid möten.
En trälubba som används vid möten. Bild: Pekka Elomaa/Yle Lagstiftande makt,lagar (alster),lagstiftning,domar,domstolar,domare,ting (domstolar),rättvisa,Lag och rättvisa

Borgå stad har på sin webbplats öppnat en egen avdelning för föreningar och organisationer.

På avdelningen har det samlats information om viktiga tjänster för föreningsaktörer. Bland annat finns det uppgifter om stadens understöd. Det finns också länkar med råd om hur man grundar en förening.

Bland annat informerar staden om sina mötes- och samlingslokaler som kan hyras av föreningar till rimliga pris. Uppgifter om lokaler som hyrs fanns tidigare på de olika sektorernas sidor. Nu hittar kunden hyresvärdarnas kontaktuppgifter och korta beskrivningar av lokaler på en och samma sida.

För evenemangsarrangörer finns det också en egen helhet där det ges råd hur man får ytterligare information om t.ex. hyrning av torgplatser och utomhuslokaler. Det finns också information om hur man ansöker om tillstånd för publiktillställningar.

Föreningarna kan också utnyttja Borgå stads evenemangskalender för marknadsföring av sina evenemang.

Här kan man bekanta sig med Borgå stads webbsida för föreningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland