Hoppa till huvudinnehåll

Kalsongbedragare dömdes till dagsböter

Bedragaren fick sin dom på fredagen i Esbo tingsrätt. Mannen på bilden är ingen bedragare. Bild: YLE/Jessica Edén webbdoktorn

En 26-årig man i Esbo dömdes på fredagen för 13 olika bedrägerier. Mannen hade systematiskt sålt olika varor, bland annat kalsonger, som han inte ägde. Affärerna skedde på webbplatsen Huuto.net.

Esbo tingsrätt dömde mannen till 65 dagsböter på sammanlagt 975 euro.

Bedrägerierna ägde rum mellan maj och juni 2013. Mannen sålde underkläder av märket Calvin Klein, kepsar, musikspelare, spelkonsoler och plånböcker via webbplatsen.

I största delen av de 13 bedrägerierna var det fråga om paket med underkläder till ett värde av 24,90 euro per styck. Sammanlagt var 14 personer målsägande i fallet.

Enligt tingsrätten visade de upprepade bedrägerierna under en kort tid att mannen agerade systematiskt.

Köpte varorna från Kina och fotade dem

Mannen har i förhör berättat att han inledde bedrägerierna i början av 2013. Han beställde då från Kina några exemplar av olika produkter som han trodde att det skulle finnas efterfrågan på i Finland.

Mannen hade tagit fotografier på produkterna och lagt upp dem på webbplatsen Huuto.net. Där uppgavs att det till exempel fanns 100 exemplar av en viss vara.

Huuto.net är en auktionssida på nätet, men i det här fallet var det fråga om produkter som skulle köpas direkt.

Mannen uppgav i annonsen att produkten fanns utomlands och att leveranstiden kunde vara till och med en månad. Köparna betalade ändå för varorna direkt och lade in pengar på den dömda mannens konto, men fick aldrig varorna.

Mannen hade gjort affärer via Huuto.net tidigare och hade ett gott rykte bland övriga användare.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen