Hoppa till huvudinnehåll

SAS ställer in tiotals flyg från Köpenhamn

SAS-plan i Barcelona
SAS-plan i Barcelona Bild: Yle scandinavian airlines

Flygbolaget ställde in 60 flygavgångar från Kastrup i Köpenhamn på fredagen. Orsaken är en utmarsch som en betydande del av företagets kabinpersonal deltar i.

SAS uppger inte på sin hemsida vilka avgångar som är inställda och tillsvidare är det oklart om strejken påverkar flyg till Helsingfors-Vanda. För finländska resenärer är Kastrup en mycket vanlig flygplats för transferflyg.

Kabinpersonalens missnöje grundar sig på en företagsaffär mellan SAS och det danska flygbolaget Cimber. SAS övertar tolv flygplan och personal från konkursbolaget Cimber. Personalens fackförbund befarar att det kommer att innebära försämrade villkor.

Utmarschen påverkar tusentals passagerare.