Hoppa till huvudinnehåll

Se Bruce Springsteen i sista avsnittet av Lilyhammer

Lilyhammer (16)
Lilyhammer (16) Bild: Pål Bugge Haagenrud / Rubicon / Yle Screenshot bruce springsteen som giuseppe tagliano

Bruce ”The Boss” Springsteen gör skådespelardebut i sista avsnittet av Lilyhammer. Musikerlegenden skall spela ägaren till ett bårhus.

Steven Van Zandt, som spelar huvudrollen som Frank Tagliano i Lilyhammer, och Springsteen har känt varandra länge som musikerkollegor. Van Zandt är en av medlemmarna i E Street Band som turnérat med Springsteen i många år och över hela världen. Nu är det alltså dags att också samarbeta som skådespelare.

Lilyhammer (16)
Bruce Springsteen som Giuseppe "Joey the undertaker" Tagliano Lilyhammer (16) Bild: Pål Bugge Haagenrud / Rubicon / Yle Screenshot bruce springsteen som giuseppe tagliano
Springsteen spelar ägaren till ett bårhus i det sista avsnittet där Van Zandt också gör regissörsdebut. Den nybakade regissören är nöjd med skådespelarinsatsen.

- Han är väldigt bra faktiskt. Det var på tiden att han prövade sina vingar som skådespelare. Jag har försökt få med honom flera gånger, konstaterar Van Zandt.

Att få med Springsteen har inte varit lätt trots att han är ett uttalat fan av serien. Tyvärr blir det inte fler än ett avsnitt men det var vad han hade tid med, konstaterar Van Zandt som trots allt kan vara nöjd med att han lyckats med det som många stora regissörer misslyckats med.

- Han har tidigare gjort en liten gästroll som sig själv men aldrig spelat en annan karaktär. Det trots att alla har bett honom, och då menar jag alla. Bland annat Martin Scorsese, berättar Van Zandt.

Hur lyckades du med detta konststycke?

- Jag tror han litar på mig. Jag har varit producent på hans plattor och vi har varit vänner i många år. Den roll jag skrev till honom är viktig för handlingen men jag har också skrivit den i vetskap om att han är ny som skådespelare. Ingen känner honom bättre än jag, kanske hans fru, men jag är inte helt säker.

Det åttonde och sista avsnittet av Lilyhammer 3 sänds i Yle Fem tisdagen 3.3.2015 kl. 22.00. 30 dagar på Arenan

I rollerna: Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Tommy Karlsen, Robert Skjærstad m.fl.
Manus: Steven van Zandt, Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin
Produktion: Rubicon för NRK & Netflix / Samproduktion

Materialet i denna artikel baserar sig på NRK:s artiklar Bruce Springsteen får gjesterolle i Lilyhammer samt Her er Bruce Springsteen i Lilyhammer.