Hoppa till huvudinnehåll

Marknadsandelen för Microsofttelefoner krympte

Bild: Yle/Erica Vasama söndrig telefon

Windows marknadsandel av alla smarttelefoner var 2,7 procent förra året, enligt Gartner. Även försäljningen av Nokiatelefonernas grundmodell har minskat från 220 miljoner år 2013 till 150 miljoner år 2014, skiver Elektroniikkalehti.

I fjol sålde Microsoft 185,7 miljoner mobiltelefoner varav 35,1 miljoner var smarttelefoner. Sammanlagt sålde Microsoft 9,9 procent av alla mobiltelefoner och var nära Apples marknadsandel på 10,2 procent.

Totalt såldes1,9 miljarder mobiltetefoner år 2014, varav andelen smarttelefoner var 1,24 miljarder.

Samsung var fortfarande den största tillverkaren med en marknadsandel på 20,9 procent, även om företagets marknadsandel sjönk med nästan fyra procentenheter under året.

Läs också