Hoppa till huvudinnehåll

Jakten på trollen fortsätter

Robert Aschberg
Skulle inte du bli rädd om Robert Aschberg var arg på dig? Robert Aschberg Bild: TV3/Carl Thorborg trolljägarna

Näthatet är ett stort problem i vårt samhälle men i Sverige är det ännu mer extremt. Där får offentliga personer, bloggare men också vanliga ungdomar stå ut med en hel del dynga.

Nu har den nya säsongen av Trolljägarna kört igång i Sveriges TV3. I serien får vi höra personer som fått stå ut med stora mängder näthat och programledaren Robert Aschberg letar reda på dessa troll som gör livet surt för andra. Han konfronterar de otroligt fega och dumma personerna som tror att de kan slänga ur sig vad som helst på nätet.

Aschberg är kolugn när konfrontationen sker och vem som helst skulle bli skraj av pondusen och coolheten han bär på.

I går (3.3) sändes det andra avsnittet där Paradise Hotel-deltagaren Saga Scott berättar om vad hon fått utstå efter att hon blev känd via dokusåpan. Många av dem som skriver brutala kommentarer på Sagas Instagram är bara barn. I nyaste avsnittet ringer Robban därför upp deras föräldrar som inte har någon aning om vad deras avkommor sysslar med på nätet.

Jag tycker att Trolljägarna är ett program som borde visas i skolor på lektionstid, även här i Finland. Också äldre skulle må bra av att se på det, det finns många troll som är vuxna och som borde ha vett i skallen. Det borde också vara föräldrars plikt att lära sina barn nätetikett.

Jag har själv aldrig blivit utsatt för näthat men visst har det hänt att jag fått bitska kommentarer i bland. Jag kan bara föreställa mig hur det skulle kännas att dag ut och dag in få läsa kommentarer om hur dum och ful man är, hur man borde dö och hur man inte förtjänar något bra i sitt liv. Fy fan så vidrigt.

Och ännu en sista grej: JAG ÄLSKAR ROBERT ASCHBERG!

Läs också intervjun som Veckoslutkommittén gjorde med Robban: Näthatarna borde skaffa sig ett liv

Trolljägarna kan man se på TV3 Play eller på tisdagar klockan 22 på Sveriges TV 3.

Nyligen publicerat - X3M