Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids klarar inte av att vara lat

krista siegfrids
Krista Siegfrids försöker lära sig att det lungt ibland. krista siegfrids Bild: Yle/Parad Media efter nio

Artisten Krista Siegfrieds har alltid tusen järn i elden. Efter Nio frågar henne hur hon gör för att varva ner. Svar: Det gör hon inte.

– Jag har jättesvårt att sätta mig ner och läsa en bok. Jag klarar inte ens av att se en hel film, det blir för lång tid att sitta stilla i soffan och koncentrera sig, säger Krista Siegfrids. Har man problem då? skrattar hon, och lägger till att ett TV-serieavsnitt på 45 minuter är gränsen för vad hon klarar av.

Krista Siegfrids berättar att hon istället för att lata sig satsar på fysisk aktivitet och träning, för att koppla bort tankarna från arbetet. Det hjälper henne också att sova.

Brände ut sig

Den mest hektiska i för Krista Siegfrids var förstås då hon representerade Finland i Eurovision Song Contest 2013. Tiden efter tävlingen fortsatte hon i samma höga växel, och blev till sist utbränd.
– Det började med att jag var sjuk hela tiden, drogs med små förkylningar och hade huvudvärk. Sedan blev jag knäckt, ledsen och deprimerad. Jag kände inte igen mig själv.

Till slut var det Krista Siegfrids man som bad henne söka hjälp. Hon gick i terapi och blev småningom sitt gamla energiska jag igen. Nuförtiden får hon lov att sålla bland uppdragen för att spara på orken. Hon går också medvetet in för att ge tillräckligt med tid åt sina nära och kära och tacka nej till spelningar och TV-uppträdanden till förmån för att umgås med vänner. Ändå har hon en hektisk vår på kommande.

– Jag håller på med en ny skiva, och så är jag med i programmet Tähdet, tähdet, som direktsänds varje söndag. Jag känner ju att det går jättehårt just nu men jag tror att jag har blivit bättre på att avgöra vad jag orkar med och vad jag inte orkar.

Läs också: Lasses journalistiska genvägar

Efter Nio om lättja, torsdagen den 5 mars 2015 i Yle Fem och på Arenan.