Hoppa till huvudinnehåll

Publiksuccé för filmen Klassträffen

Luokkakokous, Sami Hedberg, Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa
Scen ur filmen Klassträffen. Luokkakokous, Sami Hedberg, Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa Bild: Solar Films jaajo linnonmaa

Komedin Klassträffen (Luokkakokous) har minst sagt tagits emot med öppna armar av den finländska biopubliken. Filmen är nu den första inhemska filmen som har lyckats med konststycket att locka över 150 000 biobesökare under filmens första vecka i biograferna.

Totalt sett drog Klassträffen 151 520 besökare under filmens sju första dagar. Räknar man med alla som såg förhandsvisningen är siffran 153 249.

Klassträffen är en av många filmer som har spelats in i Åbotrakten de senaste åren. I fjol spelades det i Åbotrakten in sex långfilmer, tre tv-produktioner och flera kortfilmer. Filmerna gav ett mervärde på 2,6 miljoner euro för regionen.

Världspremiär för filmen Klassträffen i Åbo

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland