Hoppa till huvudinnehåll

Susanne Ringell 60 år

Yle Kultur vill hylla Susanne Ringell på hennes 60 års dag. Hon är en av våra allra starkaste författarröster med ett skimrande språk.

Våra varmaste gratulationer till skådespelaren och författaren Susanne Ringell!

I ett improviserat Rivet ur arkivet: Susanne Ringell, ger hon sin syn på spårvagnen, på det ljusa och det mörka i tillvaron. I Anorexia Nervosa eller kampen om en egen identitet spelar hon en anorektiker. Vi ser också några klipp ur Skärgårdsteatern sommaren 1983 och en sketch i programmet Löpsedeln 1988 och till slut ett legendariskt klipp i Veckans puls med gänget kring Fågel Fenix, där Susanne läser en dikt år 1975, 20 år gammal


I Susanne Ringells hörspel "Och om bettlare och vägmän" från 2003 får vi som lyssnare en unik chans att "tjuvlyssna" på människor i en simhall. Under allt det alldagliga pratet lurar en osäkerhet och ängslan över människan och livet.

Läs också