Hoppa till huvudinnehåll

Film om nationalstadsparken i Borgå blev viral

å och träd
å och träd Bild: Petteri Saario borgå nationalstadspark

På bara en vecka har Petteri Saarios film om nationalstadsparken i Borgå blivit en succé. Filmen marknadsför stadens urbana natur för både tyskar och japaner.

Marknadsföringsplanerare Jessica Backman vid Borgå stad är väldigt nöjd. Filmen publicerades den 27 februari. Den har setts av fler än 18 000 människor och delats 430 gånger på Borgå stads Facebook-sida – på bara en vecka. Den går också att se på webbtjänsten Vimeo, Youtube och stadens egen webbplats.

- Vi lät göra filmen för att publiken ska förstå hur mångsidigt Borgå är. Borgå är inte bara Gamla stan och enskilda sevärdheter. Vi har naturen rakt inpå.

Speciellt japanerna är fascinerade över det vi upplever som naturligt: lugnet, naturen, den rena luften. Idag vill allt fler turister ha naturupplevelser och det tåget vill marknadsföringen i Borgå hoppa på.

Nationalstadsparken i Borgå sträcker sig från Borgbacken i centrum längs ån ut till havet. Petteri Saario är en finländsk dokumentarist som ofta porträtterar förhållandet mellan människa och natur i sina filmer.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland