Hoppa till huvudinnehåll

Lantbrukare förbannade på S-gruppens reklam

Mjölk
Mjölk Bild: BananaStock Ltd. granskat

Lantbruksproducenterna är ilskna över den tv-reklam som S-gruppen som bäst kör i de kommersiella tv-kanalerna. Budskapet i reklamen är att mjölken är så dyr så att pengarna inte räcker till något annat.

Den finska lantbrukarcentralen MTK:s delegationsordförande Tommi Lunttila säger att den här reklamen sårar de inhemska mjölkproducenterna, och att man börjar klippa itu S-gruppens kort om priset på inhemska livsmedel fortsätter att sänkas.

På Svenska Lantbruksproducenternas förbund SLC är ordförande Holger Falck inne på samma linje.

- De både ifrågasätter och rentav förnedrar inhemskt arbete och matproduktion, som man tvärtom i det här ekonomiska läget borde värdesätta mer. Vi borde använda mer inhemska produkter för att lyfta det här landet.

På sikt är Falck rädd för att det är lantbruksproducenterna som får stå för en prisnedsättning.

Läs också