Hoppa till huvudinnehåll

”Jag hade hoppats på en bättre placering”

Sandra Eriksson i XL-galan i Stockholm, 19.2.2015
Sandra Eriksson i XL-galan i Stockholm, 19.2.2015 Bild: Yle inomhusarena

Trots en femte plats och nytt finskt rekord var inte Sandra Eriksson riktigt nöjd efter finalen på 3000 meter i inomhus-EM i Prag.

- Det var ett helt okej lopp. Det gick förvånansvärt fort från början och jag försökte hänga med täten så länge jag kunde, men det räckte inte riktigt hela vägen. Jag hade hoppats på en bättre placering, säger Eriksson då Yle Sporten ringer upp henne i Prag.

Det att det gick fort syntes även på klockan, då Eriksson korsade mållinjen som femte dam med det nya finska rekordet 8.54,06. Men nöjd är hon ändå inte.

- Just nu är jag inte det, men jag blir väl det om en stund. Jag sprang för medalj idag och det är svårt att vara nöjd med en femte plats.

- Men jag har ju aldrig förr varit så här nära medalj och aldrig förr haft en så här bra placering i ett mästerskap, så det är klart att jag tycker att det är en bra prestation, men jag ville mer.

Eriksson är ändå nöjd med sin taktik i loppet, trots att hon känner att hon kanske borde ha vågat mera, då tätkvartetten ryckte iväg.

- Jag tog de positioner jag ville ha och försökte hålla mig framme och ligga med täten hela tiden, så det är jag nog väldigt nöjd med.

Nu är inomhussäsongen över för Erikssons del och med tanke på hur bra det gått kan man hoppas på en framgångsrik sommar, då det är dags att löpa hinder igen.

- Det är klart att det ser väldigt bra ut inför sommaren med tanke på att jag knappt har kunnat springa förr den här tiden på året. Det här var ju ändå bättre tid än vad jag sprungit utomhus på 3000 meter, så det lovar gott inför sommaren.