Hoppa till huvudinnehåll

Luftfartsunionen överväger sympatistrejk

Norwegian-plan på Arlanda den 5 mars 2015.
Norwegian-plan på Arlanda den 5 mars 2015. Bild: EPA/JOHAN NILSSON Norwegian,norwegian airlines

Luftfartsunionen IAU säger sig överväga stödåtgärder med anledning av piloternas strejk vid det norska flygbolaget Norwegian. IAU är ett fackförbund för dem som arbetar med tekniska uppgifter och service inom flygbranschen.

Enligt IAU tog det norska fackförbundet Parat, där Norwegians piloter är organiserade, i går kontakt och vädjade om stödåtgärder i konflikten.

Piloterna vid Norwegian gick i strejk förra lördagen i protest mot bland annat sämre arbets- och pensionsvillkor. Strejken har utvidgats, och de förhandlingar som fördes natten igenom ledde inte till resultat.

Norwegians finländska dotterbolag omfattas inte av konflikten.

Läs också