Hoppa till huvudinnehåll

Potatislager brann i Dagsmark

Brand i potatishall
Brand i potatishall i Dagsmark. Brand i potatishall Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik bradkår

Ett potatislager i Dagsmark började brinna på måndag eftermiddag. Branden bröt ut i mellantaket i den 600 kvadratmeter stora lagerhallen. Cirka tio kvadratmeter av taket blev brandskadat.

- Vi har vår matpotatis och sättpotatisen där inne, men det är svårt att säga hur mycket av dem som har blivit förstörda, säger den drabbade potatisodlaren Susan Englund i Dagsmark.

Englund berättar att det var en av sönerna som lade märke till branden när han kom hem på eftermiddagen. Brandkåren var snabbt på plats och släckte branden.

 • Kommentar: I Tyskland kan coronakrisen avgöra vem som efterträder Angela Merkel

  CDU:s partiledarkandidater har inte synts till under krisen.

  I Tyskland kan coronakrisen få långtgående följder också för landets politiska framtid. Förbundskansler Merkels kristdemokrater står fortfarande mitt i processen att utse hennes möjliga efterträdare och den pågående krisen verkar nu föra en hittills viktig krishanterare mot posten som kansler.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten