Hoppa till huvudinnehåll

Vintertriathlon - något för dej? Kolla in bilderna!

Vintertriathlon i Lahtis 14.2.2015
Vintertriathlon i Lahtis 14.2.2015 Bild: Yle/Anki Karhu vintertriathlon

- Det är tufft speciellt för benen, säger Tuukka Miettinen efter att ha kommit i mål. Miettinen och ett sextiotal andra triathlonister, motionärer och skidskyttar deltog i Europapremiären av en ny typ av vintertriathlon som vi inte har sett förr.

Fem kilometer löpning med snöskor, nio kilometer skridskoåkning och åtta kilometer skidåkning står på programmet. För många var snöskolöpningen den mest främmande grenen medan skridskoåkningen den svåraste.

Grenen har sitt ursprung i Quebec i Kanada, där man tävlade för första gången i fjol. I år landsteg grenen i Europa, då evenemanget Vintertriathlon gick av stapeln på Alla hjärtans dag i Lahtis. Och allt tyder på att det blir en ny tävling nästa år.

Kolla in bilderna, är vintertriathlon någonting för dej?

Här hittar du mer info om evenemanget i Lahtis

Läs också