Hoppa till huvudinnehåll

"Totalt avsaknad av medmänsklighet", tycker Henriksson

Justitieminister Anna-Maja Henriksson.
Justitieminister Anna-Maja Henriksson. Bild: Yle anna-maja henriksson

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) är bestört över att lagförslaget om hälsovård för papperslösa förfaller i riksdagen. Kari Rajamäki (SDP) lyckades på måndagen bordlägga ämnets behandling i riksdagen med stöd av ledamöter från Sannfinländarna.

Det innebär att den nuvarande riksdagen inte hinner behandla lagförslaget.

- Rajamäkis agerande är ett tecken på total avsaknad av medmänsklighet. Det är ofattbart att en erfaren riksdagsledamot ur ett regeringsparti, som dessutom själv tidigare har varit minister, agerar så här, säger minister Henriksson.

Regeringspropositionen skulle ha tryggat rätten till nödvändig omsorg och vård för så kallade papperslösa.

Läs också:
"En stor besvikelse"

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes