Hoppa till huvudinnehåll

Anders Helenius får aldrig bli arg

Anders Helenius och Succémorgon
Fredrika frågade om standup-komikern Anders Helenius kunde berätta en vits medan vi blev fotade. Det här blev resultatet. Anders Helenius och Succémorgon Bild: Yle / Camilla Fagerholm succémorgon

Hur förbereder man sig för en jobbig publik? Vad händer om folk inte skrattar utan bara snackar med varandra eller är för fulla? Ståuppkomikern Anders Helenius berättar.

- Det finns två sätt. Endera går man själv med i det och frågar vad det är de pratar om och kanske skämtar lite med dem. Eller så kör man bara på och hoppas på att folk blir tysta.

Okej, så när man skämtar med folk i publiken, hur elak får man vara?

- Man kan vara elak men man får aldrig bli arg. Det är inte så att resten av publiken börjar tycka att någon inte skulle vara värd den reaktion den får men blir man arg är det svårt att fortsätta skämta efter det.

Vad är det värsta någon sagt till dig? Eller det värsta du sagt till någon?

- Det var på en klubb i Helsingfors. Det var lite publik där och alla som uppträdde var nybörjare. I publiken satt en man som hela tiden ropade en massa till de som stod på scenen. Det är lite som att säga åt barn att de gungar dåligt. De var ju nybörjare.

När det till slut blev Anders tur att stiga upp på scen fick han nog.

- Jag hade bestämt mig för att ta tag i saken om han fortsatte ropa. Då blev jag arg på riktigt och slutade skämta. Det hela slutade med att han blev utkastad, vilket kan kännas dumt eftersom det var jag som var argare.