Hoppa till huvudinnehåll

Pizzarånaren i Hangö hotade med kniv

Pizza.
Ynglingen beställde fyra pizzor i Hangö Pizza. Bild: Yle/Robin Lindberg pizza

Ynglingen som i början av januari tvingade en taxi att köra från Lojo till Hangö och rånade en pizzeria har också varit inblandad i flera andra våldsbrott. Åklagaren yrkar på ovillkorligt fängelsestraff för 15-åringen.

Det var i början av januari som ynglingen under knivhot tvingade en taxichaufför att köra honom från Lojo till Hangö. Han höll kniven framme under hela resan och hotade döda taxichauffören om han inte lyder. Han betalade inte för resan.

Fyra familjepizzor

Tre dagar senare beställde ynglingen fyra familjepizzor från en pizzeria i Hangö. När pizzeriaägaren levererade pizzorna till en adress på Långgatan väntade ynglingen på gården.

Han hotade med en kniv och vägrade betala för pizzorna. Han hotade att döda mannen.

Rånade butikskassa

Dagen därpå rånade ynglingen en matbutik i Hangö. Han ställde sig bredvid kvinnan som jobbade i kassan och tog fram en kniv.

Han tvingade under dödshot kvinnan att öppna kassan och tog 840 euro från kassan.

Samma dag grep polisen ynglingen och han har inte släppts på fri fot.

Rättegången hölls i Västra Nylands tingsrätt i dag (12.3.2015).

Flera andra brott

Ynglingen åtalades också för ett rån i en affär i Lojo våren 2014. Han hade tagit strypgrepp på en expedit och tvingat henne att ge honom tobak.

Han hade också försökt döda en kvinna genom att strypa henne och han har misshandlat två män. De här brotten ägde rum i början av juni 2014.

Den unge mannen var 15 år när samtliga brott begicks. Åklagaren yrkar på ovillkorligt fängelsestraff. Domen ges i Västra Nylands tingsrätt i slutet av mars.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland