Hoppa till huvudinnehåll

Tjuvar for iväg med redan betalda matvaror

S-market i Lundi i Borgå
Är det kanske skäl att packa varorna i kassen genast då de åkt genom skannern och betala efter det? (Illustrerande arkivbild) S-market i Lundi i Borgå Bild: YLE/Stefan Härus osla-varuboden

En ny typ av stöld avslöjades vid S-market i Nickby i Sibbo för några dagar sedan.

En kvinna stod i kassan för att betala sina inköp. Varorna åkte igenom prisskannern och kvinnan väntade på att få betala. När varorna var registrerade stoppade kvinnan in sitt bankkort i kortläsaren. Nej, ingen tittade henne över axeln för att komma åt koden. Nej, ingen knyckte kortet av henne. Det var matvarorna tjuvarna ville åt.

När kvinnan fick kvittot och gick till ändan av kassabandet för att börja rada inköpen i kassen, märkte hon att hälften av inköpen hade försvunnit från kassabandet.

Kassafunktionären konstaterade att det hela hade gått mycket snabbt. Medan kvinnan var upptagen med att betala, hade varorna försvunnit från kassabandet.

En annan kassafunktionär vid S-market säger att det förekommer olika typer av stöld i butiken, men att han aldrig upplevt att någon helt kallt skulle plocka med sig en annan kunds betalda varor.

Kassorna är kamerabevakade, så det är i princip möjligt att få fram den skyldiga.

Läs också