Hoppa till huvudinnehåll

250 x Bärtil

Fåret Bärtil och Ullis
Joachim Thibblin är fåret Bärtil Fåret Bärtil och Ullis bärtil

Fåret Bärtil slår rekord.

Det avsnitt av Hoppa på med Bärtil som BUU-klubben visar tisdagen den 17 mars är nämligen del 250 i dramaserien om Bärtil, Isa Gris och de andra djuren ”på en äng vid en väg här i närheten”.

Därmed är Bärtil också den längsta TV-dramaserie som har producerats för barn i vårt land, och den klart mest långlivade av Svenska Yles dramaproduktioner. Monica Vikström-Jokela, som tillsammans med Anne-Charlotte Grandell har skrivit seriens manuskript, lyfter fram tre orsaker till Bärtils 12 år av popularitet:

- Jag tror att leken är det allra viktigaste. Hela Bärtil-konceptet bygger på lekfullhet, att du får lust att leka som Bärtil och hans vänner. Dessutom är igenkänningsfaktorn hög, för Bärtil och Isa Gris tampas med samma vardagsutmaningar som alla andra ungar gör. Och för det tredje vill jag tro att det spelar en roll att Bärtil är alldeles kolossalt finlandssvensk!

Hoppa på med Bärtil i BUU-klubben tisdag 17.3. kl.18.00

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP