Hoppa till huvudinnehåll

Badbesökare kritiserar ett sunkigt Serena

Serena vattenpark 2015
Serena vattenpark 2015 Bild: YLE/Linnea de la Chapelle serena vattenpark

Många klagar på att Serena vattenpark är i väldigt dåligt skick. Vattenparken grundrenoverades senast år 2005. Nu anser flera som skrivit om stället på resesajten Tripadvisor att det är dags för ett ansiktslyft.

”Det var kanske en bra vattenpark för tjugo år sedan men idag skriker stället efter en renovering.”
Anonym 2015

”Jag har besökt stället fler än 20 gånger under de senaste 20 åren. Förr var det ett bra ställe för att simma och tillringa tid med familjen men det är det inte längre. Stället har antagligen inte renoverats under de senaste tio åren och det märks. I varje fall känslan och atmosfären tyder på det.”
Esbobo 2014

“Fint inne och utomhus men stället behöver definitivt renoveras.”
Esbobo 2014

”På slutet av 1990-talet var det här stället fortfarande trevligt men nu är det hemskt. Trots att det antagligen endast beror på slitage ser det smutsigt ut.”
Esbobo 2013

Det här är några av kommentarerna angående Serena vattenpark på resesajten Tripadvisor. En del berömmer dock stället men majoriteten anser att en renovering vore på sin plats.

Jouku Järvinen, direkför för Serena 2015
Jouko Järvinen, direktör för Serena vattenpark tar feedbacken de får av badbesökarna seriösare än det som folk skriver på nätet. Jouku Järvinen, direkför för Serena 2015 jouko järvinen

Jouko Järvinen, direktör för Serena vattenpark, följer själv med olika forum på nätet och är medveten om kritiken men tar inte den så hårt. Han tycker vattenparken överlag är i bra skick.

- Alla bassänger, banor och bastur är i bra skick och det är det viktigaste för kunderna och oss. Serena är 25 år gammalt så förstås finns det sådant som borde förnyas, men enligt mig är det endast simhallens ytor som är i dåligt skick.

Vattenparken renoverades senast för tio år sedan men större underhållningsarbeten görs två gånger per år. Då stängs vattenparken så att personalen kan städa grundligt, måla ytor och byta ut söndriga kakel.

Trots att Järvinen inte skriver under att vattenparken är i dåligt skick anser han också att den är i behov av en större renovering. Han hoppas och tror att det här kommer att ske inom några år.

Alkohol och använda kondomer

Olika evenemang för vuxna har i flera år ordnats i Serena. En missnöjd festare kommenterar att hon knappast deltar på festerna i framtiden.

- Temperaturen i vattnet var alldeles för låg, jag hade iskallt hela kvällen. Informationen från personalens håll löpte också väldigt dåligt, säger hon.

Vuxenevenemangen i Serena har också kritiserats för ohygieniska förhållanden. Bland annat har använda kondomer fiskats upp från bassängerna i efterhand.

Heikki Liimatainen är promotor för festivalen Waterland som ordnas i Serena på veckoslutet. Han ser inte hygienfrågan som ett problem.

- Serenas egen personal håller reda på att vattnets renhet motsvarar kraven, säger Liimatainen.

Festivalen ordnas i år för andra gången. Liimatainen har inte själv stött på sex i bassängerna, men säger att det är omöjligt att övervaka varje vrå.

- Vuxna människor gör vad vuxna människor gör. Jag tror inte att beteendet på dessa fester skiljer sig från en vanlig kväll på en nattklubb.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen