Hoppa till huvudinnehåll

Damerna i stafett

Gabriela Soukalova
Gabriela Soukalova Bild: EPA/RALF HIRSCHBERGER soukalova

Skidskytte-VM i Kontiolahti fortsätter idag med stafett för damer. De tjeckiska damerna har varit dominanter i säsongens tidigare stafetter men favoritskap har vägt lätt i VM. Kampen om mästerskapet kommer att bli tuff.

Tjeckien har varit på prispallen i alla fem stafetter den här säsongen, i tre stafetter har det blivit seger. Men världscupen har visat sig vara något helt annat än VM, framför allt på damsidan den här gången.

De tjeckiska damerna kommer att få tufft motstånd av Tyskland, Vitryssland, Frankrike, Ukraina och Italien. Ryssland och Norge har inte i stafetter i år riktigt fått till det, men Ryssland tog silver och Norge brons i OS i fjol och är säkert taggade på att utmana förhandsfavoriterna.

De finska damerna kämpar om en plats bland topp tio. I laget åker Sanna Markkanen, Mari Laukkanen, Eevamaria Rauhamäki och Kaisa Mäkäräinen.

Stafett kl. 18:00 TV2 och Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport