Hoppa till huvudinnehåll

Slalomsväng: Svensk ledning blev norsk seger

Henrik Kristoffersen såg till att det blev norsk seger i Kranjska Gora.
Henrik Kristoffersen såg till att det blev norsk seger i Kranjska Gora. Henrik Kristoffersen såg till att det blev norsk seger i Kranjska Gora. Bild: EPA kristoffersen

Mattias Hargin var halvvägs mot karriärens andra världscupseger. Men den svenska ledningen efter det första åket byttes mot en norsk seger då Henrik Kristoffersen var vassare i åk 2.

Kristoffersen var trea efter det första åket men klättrade upp två pinnhål när han bytte plats med Hargin i resultatlistan. Mellan Norge och Sverige var det italienskt på andra plats genom Giuliano Razzoli.

- Det var ett verkligt bra åk, jag fick rätt linje. Jag är inte överraskad, jag vet att jag kan konkurrera med de bästa, sade Kristoffersen i segerintervjun efter karriärens tredje världscupseger i slalom.

Svensken Markus Larsson blev fyra, Aleksandr Korosjilov från Ryssland var femma och Marcel Hirscher från Österrike slutade sexa efter att ha missat grovt i det första åket.

I kampen om totalsegern i slalomcupen är Hirscher 55 poäng efter ettan Felix Neureuther från Tyskland som fick nöja sig med en nionde plats i Kranjska Gora i dag.

Enda finländska deltagaren Jens Henttinen körde ur i det första åket.