Hoppa till huvudinnehåll

Drömmar och klasskillnader under semestersolen

Solen står högt på himlen, det är semestertider och havsluften är frisk. Året är 1928 och på Andersens Badehotel på nordligaste Jylland blandas de rika gästerna och personalen bestående av lokalbefolkning.

Under fyra veckor lossar direktörer, grossister, grevar, börsspekulanter och skådespelare på slips och korsett och njuter av semesterlivet tillsammans med sina familjer.

Värdparet Julius och Molly ser till att personalen serverar mat, stryker skjortor, städar, tömmer nattpottor och putsar skor. Men det finns också plats för gott humör.

Gästerna och personalen kommer från skilda världar men varje sommar möts de vilket skapar hopp, hemligheter och uppgörelser.

Badhotellet (7)
Badhotellet (7) Bild: Mike Kollöffel anne louise hassing som therese madsen

I serien Badhotellet (7) får vi speciellt följa pigan Fie, grossistdottern Amanda och ortsbon Morten. De är alla unga och längtar efter ett annat liv än det som ödet förutbestämt.

På det hela taget råder det optimism och framtidstro. Men de mörka molnen har börjat torna upp sig vid horisonten. I den stora världen är krisen nära och det kommer också att få konsekvenser för gästerna och de anställda på badhotellet.

Bakom serien står Stig Thorsboe och Hanna Lundblad som tidigare skapat serier som Krönikan och Lykke.


Orginaltitel: Badehotellet (Danmark 2014)
Serien sändes första gången på Yle Fem 2015
6 avsnitt
14 dagar på Arenan

I rollerna: Ole Thestrup, Rosalinde Mynster, Amalie Dollerup, Morten Hemmingsen m.fl.
Konceptuerande regissör: Fabian Wullenweber
Produktion: SF Film för danska TV2

Den andra säsongen av Badhotellet sänds påYle Fem med start 17.9.2016

Nyligen publicerat - Yle Fem