Hoppa till huvudinnehåll

Ingå föreslås anlita jurist om Merituulen koulu

Merituulen koulu i Ingå renoveras
Merituulen koulu måste saneras för dyra pengar efter den första misslyckade saneringen. Merituulen koulu i Ingå renoveras Bild: yle/Petra Thilman merituuli

Samhällstekniska nämnden vill ställa byggbolagets styrelse och byggnadsövervakning till svars när det gäller den misslyckade grundrenoveringen av Merituulen koulu.

Samhällstekniska nämnden i Ingå föreslår kommunstyrelsen att man utreder möjligheterna att anställa en jurist att ställa byggbolagets styrelseordförande, styrelse och byggnadsövervakare till svars för den misslyckade grundrenoveringen av Merituulen koulu i Ingå åren 2007-2008.

- Skadeanspråket är 300 000 euro men med facit på hand så vet vi att saneringen kom att kosta 1 miljon för kommunen, säger Peter Siggberg, SFP, ordförande för samhällstekniska nämnden i Ingå.

Svårt

Konkursboet har väldigt knappt om resurser, säger Siggberg som har varit i kontakt med byggnadsentreprenören Quattrogemini, som vid renoveringstidpunkten gick under företagsnamnet Rakennusgemini.

Ingå samhällstekniska nämnds ordförande Peter Siggberg (SFP).
Peter Siggberg. Ingå samhällstekniska nämnds ordförande Peter Siggberg (SFP). Bild: yle/Petra Thilman Ingå,peter siggberg

- Om de involverade personligen kan hållas ansvariga och de har försäkringar så kan det gå att få ut skadestånd. Vi är medvetna om att det är svårt att få pengar därifrån men jag tycker att det har varit vår uppgift att driva frågan på ett sätt som visar att vi åtminstone försöker.

Det blir kommunstyrelsens sak att överväga om det är värt mödan, säger Peter Siggberg.

Läs också