Hoppa till huvudinnehåll

Möjligt att se norrsken även under kommande nätter

Norrsken i Jakobstad.
Norrsken i Jakobstad. Norrsken i Jakobstad. Bild: Niklas Heselius norrsken i jakobstad

Det är möjligt att se norrsken även under kommande nätter. Även om den stora solstormen redan passerat jorden är det möjligt att mindre norrsken kan synas söder om Lappland, enligt Meteorologiska institutet.

Natten till onsdag hade nattuglorna möjligheten att få en glimt av norrsken i många delar av Finland. Men även om den stora solstormen redan passerat jorden kan det vara möjligt att se norrsken i mindre skala under de kommande nätterna. Det beror på solvindar som riktar sig mot jorden.

Under natten kommer vädret att vara molnfritt i stora delar av landet.

Se läsarnas norrskensbilder

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes