Hoppa till huvudinnehåll

Minken visade upp imponerande bredd

Matias Strandvall.
Matias Strandvall lade grunden till Minkens andraplats på öppningssträckan. Matias Strandvall. skidåkning

IF Minkens herrar var med i tätstriden hela loppet igenom i stafetten med klassisk skidteknik i Finlands cup i Pyhäjärvi. Mållinjen korsade laget som tvåa – endast slagna av Kouvolan Hiihtoseura.

Matias Strandvall växlade som trea, precis som Oskar Sjölund på den andra etappen, medan Toni Ketelä förbättrade placeringen med ett pinnhål på ankarsträckan. En jämnstark insats av Minkens trio.

Förstaplatsen gick till Kouvolan Hiihtoseura som låg sexa efter Lauri Vuorinens öppningssträcka. Kari Varis lyfte upp laget i ledning på den andra etappen och landslagsåkaren Ville Nousiainen avgjorde segern som sista man.

Kouvolan Hiihtoseura vann till slut med en knapp halvminuts marginal till Minken. Tredjeplatsen gick till Ounasvaaran Hiihtoseura. Oulun Hiihtoseura kom i mål som trea med diskvalificerades.

Minkens andralag med uppställningen Christoffer Lindvall, Robin Eriksson och Jonatan Lindqvist kom in som elva, medan det tredje FSS-laget Borgå Akilles med trion Johan Gustafsson, Samu Sjöblom och Joachim Gustafsson var 16:e.

Läs också: Sjölund och Julin gladde i damstafetten

Resultat, herrar 3x7,5 km (k):

1. Kouvolan Hiihtoseura 1.03.45,5
2. IF Minken + 28,1
3. Ounasvaaran Hiihtoseura + 47,8
4. Vuokatti Ski Team Kainuu + 1.28,1
5. Pyhäjärven Pohti + 1.34,8
6. Vantaan Hiihtoseura + 1.41,8
7. Mikkelin Hiihtäjät + 1.47,7

Se kompletta resultat här!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport