Hoppa till huvudinnehåll

Att fälla eller inte fälla träd i Raseborg - det är frågan

En man är i färd med att fälla ett träd.
Nu ska det vara klart vilka träd som får falla i Raseborg. En man är i färd med att fälla ett träd. Bild: yle/ Ann-Louise Lönnquist fälla träd,Ekenäs

Det blir nu tydligare när man behöver tillstånd för att fälla träd i Raseborg. Staden har utarbetat anvsiningar för att hjälpa fastighetsägare och myndigheter att avgöra när det behövs lov för trädfällning.

Om man är osäker på om ett träd får fällas eller inte ska man kontakta stadens parkavdelning. Avdelningen kommer gratis och avgör om det behövs tillstånd och ger ett skriftligt intyg om det inte gör det.

Det är främst i tättbebyggda området som det behövs tillstånd för att fälla träd. Sly och buskar kan däremot avlägsnas utan lov. Träd som står för nära byggnader och som utgör en fara för mänskor, trafik eller byggnader kan i regel fällas.

Miljö- och byggnadsnämnden beslöt på sitt möte 18.3 att godkänna utkastet för bedömning av tillståndsplikt för trädfällningsåtgärder.

Läs också