Hoppa till huvudinnehåll

Populära Israelsskogen drar till sig fler barnfamiljer

Israelsskogen i Forsby
Bostadshuset står färdigt om ett halvt år. Israelsskogen i Forsby Bild: Yle/ Frida Lönnroos israelsskogen

Då Yle Östnyland skrev om Israelsskogen för ett och ett halvt år sen sattes vatten- och avloppsrör ner i jorden. Nu tornar ett halvfärdigt hus upp bredvid Borgåvägen.

Många bilar och tre baracker står på sidan av Israelsvägen. En del av den tidigare bergsytan är nu täckt av sand och byggmaterial står i prydliga rader. Här byggs 10 bostäder. Bostäderna beräknas bli klara i slutet av augusti och ska locka fler invånare till Israelsskogen.

Israelsskogen i Forsby
Baracker och skyddsanvisningar. Israelsskogen i Forsby Bild: Yle/ Frida Lönnroos israelsskogen

Attraktivt bostadsområde

Tvåvåningshuset byggs av Fastighets Ab Pernå Bostäder. Enligt vd Tuula Kallio är Forsby det mest eftertraktade området att bo på just nu. Forsby är en levande by med bra förbindelser till Helsingfors och Kotka.

– Alla vill flytta till Forsby. Området Israelsskogen är passligt för barnfamiljer och det är dem vi försöker få till det nya bostadshuset, säger Kallio.

Huset ska stå klart i augusti.

– Tvåvåningshuset rymmer 10 bostäder. Fyra bostäder har tre rum och kök och i mitten byggs sex lägenheter med två rum var. Vi söker familjer som vill flytta in.

Ansökningar tas emot hela tiden

Kallio säger att intresserade kan skicka in sin ansökan om en lägenhet. Huset ska bli klart i slutet på augusti.

För ett år sen beviljade tekniska nämnden i Lovisa ett undantagstillstånd till Fastighets Ab Pernå Bostäder. De fick alltså lov att bygga bostäder på området även om planen först var att bostadshusen inte skulle bli fler.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också