Hoppa till huvudinnehåll

Yle sänder EM i friidrott även i fortsättningen

Sandra Eriksson på EM 2014.
Sandra Eriksson på EM 2014. Sandra Eriksson på EM 2014. Bild: EPA/STEFFEN SCHMIDT em i friidrott

Friidrotts-EM 2016 arrangeras i Amsterdam och Berlin står värd för tävlingarna två år senare. Tävlingarna sänds på Yles kanaler.

Det europeiska rundradiobolaget EBU och europeiska friidrottsförbundet EAA har kommit överens om sändningsrättigheterna fram till år 2019. Således är det klart att de två kommande EM-tävlingarna i friidrott visas av Yle.

- Det är fint att de populära sändningarna sänds fortsättningsvis på fria kanaler. Finländsk friidrott upplever ett lyft just nu och vi vill vara med om den, konstaterar Yle Urheilus evenemangschef Robert Portman som sköter om förhandlingarna av sändningsrättigheter.

I år kämpar friidrottarna om VM-medaljer i Peking. VM-tävlingarna sänds av Yle.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport