Hoppa till huvudinnehåll

Lasse tolkar gatornas budskap

Flams, klotter, ofog eller konst? Reportern Lasse Grönroos lär sig tolka och skapa gatukonst.

– Du får kalla det vad du vill!

Så svarar gatukonstnären Theo Sandström då Lasse Grönroos frågar honom om hur man ska förhålla sig till graffiti och "tags".

Vissa kan tycka att det handlar om klotter medan andra ser det som revirmärkningar eller gatukonst. För nybörjare som Grönroos – som dessutom är en respektabel medborgare i de allmännyttiga mediernas tjänst – är det tur att finns lagliga väggar där man kan pröva sina griffititalanger.

Mentorn Theo Sandström leder Grönroos hela vägen från sprejburkshandeln till väggen och till Grönroos första graffitiverk. Det är inte alltid lätt att dra linjen mellan fint och fult i betongdjungelns gråzon mellan konst och klotter och lagligt och olagligt.

Vad tycker du om Grönroos första graffiti?

Efter Nio om skönhet och estetik, måndagen den 30 mars 2015 kl. 21.00 i Yle Fem och på Arenan.