Hoppa till huvudinnehåll

Succé för PKN i Lappträsk

PKN i Lappträsk
Kari Aalto sjöng till slut eurovisionslåten Aina mun pitää. PKN i Lappträsk Bild: Yle/ Frida Lönnroos pkn

På onsdag kväll spelade UMK-vinnarna Pertti Kurikan Nimipäivät för ett fullsatt hotell i Lappträsk. De hann också skriva autografer.

De fyra UMK-stjärnorna sitter bakom varsitt bord i restaurangen Mehiläispesä. De har flera coca-colaflaskor på borden och en gitarr.

PKN i Lappträsk
Bilder med fansen. PKN i Lappträsk Bild: Yle/ Frida Lönnroos pkn

En gåva från Lappträsk

Gitarren har tillhört Cisse Häkkinen men ges nu till Pertti Kurikan Nimipäivät av Staffan Malmström. Han är också personen som fått hit PKN.

- Jag har försökt få hit dem och spela i flera år, men till slut hade de passligt den här onsdagen. Det är vi glada för, säger Malmström.

Han säger att Pertti Kurikan Nimipäivät är unika för att de representerar en grupp som annars inte syns i samhället. Han har själv jobbat med personer med utvecklingsstörning och hållit workshops på Kårkulla.

PKN i Lappträsk
Bob Malmström agerade förband. PKN i Lappträsk Bild: Yle/ Frida Lönnroos bob malmström
PKN i Lappträsk
Pertti Kurikan Nimipäivät. PKN i Lappträsk Bild: Yle/ Frida Lönnroos pkn

Jordnära killar

Bandets framgångar verkar inte ha påverkat medlemmarna i Pertti Kurikan Nimipäivät. De är rörda över att så många fans kommit för att få autografer. Kari Aalto som är bandets sångare berättar att bandet har haft en händelserik dag.

- I Lappträsk har vi hälsat på civiltjänstgörare och pratat med dem. Jag tycker om Lappträsk. Här är egnahemshus och natur. Jag är sån Helsingforsbo så jag ser inte sådant så ofta.

På scenen tas ändå medlemmarnas livliga sidor fram. De spelar äkta punkmusik och de lyckas verkligen beröra publiken som dansar och hoppar framför scenen. Knappast har Hotelli Hanhi någonsin varit så fullt av människor i olika åldrar.

PKN i Lappträsk
Pertti Kurikan Nimipäivät fick publiken att röra på sig. PKN i Lappträsk Bild: Yle/ Frida Lönnroos pkn

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland