Hoppa till huvudinnehåll

Teddy Nordling nytt tränarnamn i BK-46

BK-46 herrlag i handboll
BK-46 herrlag i handboll Bild: Yle/ Patric Westerlund handbollsmatch

Peter Kihlstedt får sällskap av Teddy Nordling som tränare för BK-46:s handbollsherrar under nästa säsong. Thomas Holmberg tar över damlaget.

Peter Kihlstedt, som under den gångna säsongen ensam ansvarat för BK-46:s herrlag, får för kommande säsong ett starkt stöd vid sin sida i Teddy Nordling som ansluter sig till tränartruppen.

- Jag är verkligt glad att Teddy ville ställa upp. Två ögonpar ser mera än ett par, och jag vet efter de diskussioner vi fört med Teddy att vi kan föra laget till en ny nivå. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt och jag ser med tillförsikt på den kommande säsongen, säger Kihlstedt.

Hangöbördige Teddy Nordling, med ett långt handbollsförflutet i bland annat Alingsås, ser med iver fram emot sin nya uppgift.

- Jag har ju själv fått mycket av min handbollsfostran i BK, och kunde därifrån ta avstamp för en internationell karriär i tiderna. Man kan säga att cirkeln nu sluts då jag får gå in som en av herrlagets tränare. Jag ser fram emot uppdraget och är väldigt nöjd att få jobba tillsammans med Peter. Efter att de senaste åren jobbat med juniorhandboll i Hangö känns det verkligen spännande att ta steget vidare och börja jobba med ett herrlag.

Holmberg tar över BK:s damer

För BK-46:s damlag sker det likväl en liten förändring på tränarposten. Thomas Holmberg, en riktig BK-ikon i likhet med Kihlstedt och Nordling, träder in som ansvarig tränare för damerna. Under den gångna säsongen har han fungerat som assisterande tränare.

- Det ska bli riktigt spännande. Truppen i år var rätt tunn, men vi har bra juniorer på damsidan på kommande och på sikt kan vi skapa ett riktigt slagkraftigt lag, säger Holmberg.

Målet för BK-46 är att både herr- och damlaget inom tre år ska vara bland topp tre-lagen i Finland och också vara den ledande juniorföreningen.

- Vi kommer aldrig, och har inte heller ambitionen eller resurserna, att köpa oss till framgång. Men vi har traditioner, egna juniorer, föreningsanda och ett starkt engagemang att bygga på, säger BK:s ordförande Björn Siggberg.

- Och framförallt har vi ett handbollskunnande i föreningen, vilket de nu utsedda tränarna är ett typiskt exempel på. Med sammanlagt 232 landslagsmatcher plus hundratals klubbmatcher i ryggen, känner vi att dam- och herrlaget är i mycket trygga händer och vi ser med tillförsikt på den kommande säsongen!

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland