Hoppa till huvudinnehåll

Simba, Timon och Pumbaa och alla de andra intar Schaumansalen

Mikael Svarvar, Otto Svarvar, Isabella Salinger, Ella Svarvar och Johanna Grüssner
Mikael Svarvar, Otto Svarvar, Isabella Salinger, Ella Svarvar och Johanna Grüssner Mikael Svarvar, Otto Svarvar, Isabella Salinger, Ella Svarvar och Johanna Grüssner Bild: Yle/ Kjell Vikman lejonkungen

På lördag kväll bjuds det på heta, afrikanska rytmer i Schaumansalen i Jakobstad. Teaterkonserten En värld full av liv visas då för första - och enda - gången.

Konserten bygger på filmen (och musikalen) Lejonkungen. Det är regissören Isabella Salinger som har skrivit manuskriptet.

Konserten har redan getts i fyra bejublade och slutsålda omgångar i Mariehamn. Då turen nu kommer till Jakobstad så är kören, orkestern och dansarna de samma. En del av rollerna görs dock av lokala förmågor.

Bland annat gör artisten Mikael Svarvar något av scendebut som lejonkungen Mufasa. Mufasas son, den blivande lejonkungen Simba, gestaltas av Svarvars son Otto. Dottern Ella spelar i sin tur Simbas vän Nala.

Johanna Grüssner är producent för konserten. Hon säger att det är otroligt intressant att sammanföra folk från Finland, Åland och Sverige.

- Det är "himlen" för mig, det är intressant att först ha jobbat med åländska solister i några månader och nu få jobba med de lokala solisterna i Jakobstad, säger hon.

Se också: En värld full av liv på Facebook

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten