Hoppa till huvudinnehåll

Slutspelshockey, kvalfotboll och finalhandboll

Ville Husso sträcker sig, HIFK-Tappara, 26.3.2015.
Vem tar kommandot, Tappara eller HIFK? Ville Husso sträcker sig, HIFK-Tappara, 26.3.2015. Bild: Lehtikuva ishocky

I Vegasporten detta veckoslut bjuds det bland annat på referat från den femte kvartsfinalen mellan Tappara och Helsingfors IFK i ishockeyligan. Det är givetvis även stort fokus på Finlands EM-kval i fotboll, och på söndag blir det stämningar från juniorhandbollssäsongens finalhelg.

Jyp är redan klart för semifinal, men de tre övriga kvartsfinalparen lever fortfarande. På lördag är det dags för de femte matcherna mellan Kärpät och SaiPa (ställning 3-1), Lukko och KalPa (2-2) samt Tappara och HIFK (2-2).

På den sistnämnda drabbningen finns Vegasporten på plats genom Sture Forstén som levererar direktreferat i lördagens sändning.

Emma Sjölund, Andrea Julin och Julia Häger
Minkens stafettdamer ute efter framskjuten placering i Ruka på lördag. Emma Sjölund, Andrea Julin och Julia Häger Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist julia häger

Under helgen avslutas även skidsäsongen med FM-tävlingarna i Ruka. På lördag avgörs stafetter och på söndag är det dags för långa fristilsdistanser, för damerna 30 och herrarna 50 kilometer. Vegasporten bjuder på kommentarer.

Ett stort evenemang som uppmärksammas är även säsongens andra formel 1-deltävling i Malaysia, där ett speciellt stort intresse vilar på Valtteri Bottas och Fernando Alonso efter deras hälsobekymmer.

Juniorhandbollsstämningar

På söndag fortsätter Finland sin hittills mediokra färd i fotbollens EM-kval. Det är mer eller mindre vinna eller försvinna som gäller för Mixu Paatelainens mannar i bortamatchen mot Nordirland.

Under helgens sändningar kommer flera av landslagets bärande krafter att blicka fram emot drabbningen, som sparkar igång på söndag klockan 19 och sänds direkt med svenskt referat i TV2.

Tim Sparv
Tim Sparv blickar fram emot söndagens kamp. Tim Sparv Bild: Yle / Camilla Fagerholm tim sparv

Vegaporten hälsar på söndag på i Grankulla där A-juniorernas Final Four-veckoslut i handboll avgörs. På lördag spelas semifinaler och på söndag är det dags för finaler och bronsmatcher.

Bland flickorna finns HIFK, Grankulla IFK, Sparta och Kyrkslätt IF kvar i leken, medan kvartetten GrIFK, Akilles, Dicken och Sjundeå IF gör upp om pojkarnas FM-guld. Vegasporten har alla stämningar i söndagens sändning.

Intressanta saker under helgen är även att såväl damernas ishockey-VM, herrarnas bandy-VM som herrarnas innebandyligafinaler kör igång, medan Vegasporten också erbjuder intervjuer med Sean Bergenheim, Oskar Osala och Yle Sportens USA-korrespondent Chriso Vuojärvi.

Och en hel del annat.

Vegasporten i Radio Vega på lördag klockan 17.10 fram till 20.00 med ett par nyhetsuppehåll. På söndag håller Vegasporten er sällskap mellan klockan 19.22 och 21.00. Studiovärd: Janne Isaksson

Lyssna på Radio Vega på webben här!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport