Hoppa till huvudinnehåll

Stefan Lindfors ställer ut nya ljusskulpturer i Pargas

Stefan Lindfors
Stefan Lindfors. Stefan Lindfors Bild: Yle/Nina Bergman stefan lindfors

I april pågår en unik utställning med sju ljusskulpturer av formgivaren och skulptören Stefan Lindfors på galleri Art Bank i Pargas.

Fyra verk är helt nya och visas nu för första gången. Två av verken skapades för utställningen Lightworks i Washington och New York 2011.

- Jag har ofta integrerad belysning i mina skulpturer och jag har arbetat med ljus och skugga i tredimensionella verk. Under utställningen Lightworks ställde man frågan om det jag gör är unika lampor eller skulpturer med integrerat ljus och det är en spännande fråga att ställa , säger Lindfors.

Skulpturen "Show must go on" kan ses på utställningen.

"När allting började"

Ett arbete är från Lindfors allra första egna utställning 1988 på galleri Titanik i Åbo.

- Det är faktiskt lite kul, för att använda ett fjompigt uttryck. Verket heter Pumpen från utställningen Hjärta och är ett monument från när allting började. Då blev en del uppståndelse i och med att jag studerade till inredningsarkitekt och så ställde jag ut som skulptör, säger Lindfors.

Lindfors är känd för sina stora skulpturer och skapade i somras monumentet Symbiosis som står utanför Forum Marinum i Åbo. Ljusskulpturerna är i sin tur små verk som ryms hemma hos vem som helst. Alla verk är till salu.

Lindfors utställning på Art Bank i Pargas pågår till den 28 april 2015. Art Bank är ett galleri som har Nordens största utställning med arbeten av Salvador Dali.

Hör intervjun med Stefan Lindfors då han besökte Yle Åbolands studio.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland