Hoppa till huvudinnehåll

Inhemska rövare och surf noir på bio

Home
Filmen Home är härligt färggrann. Home Bild: Home © 2015 DreamWorks Animation LLC. All Rights Reserved. home

Den här veckans filmpremiärer bjuder på allt från animerat och Joaquin Phoenix till inhemsk rövarfilm.

Inherent Vice

There Will Be Blood, Magnolia och Boogie Nights. Med de här (och tre till) långfilmer i bagaget kan man förvänta sig mycket av regissör Paul Thomas Andersons senaste film Inherent Vice. När huvudrollerna dessutom spelas av bland andra Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon och Owen Wilson blir man ännu mer förväntansfull! Komedin, som är kryddad med drama och kriminalitet, utspelar sig i slutet av 60-talet. Detektiv Doc Sportellos (Phoenix) ex dyker upp och berättar en råddig historia om sin pojkvän, hans fru, hennes pojkvän och en möjlig kidnappning.

Filmmanuset grundar sig på Thomas Pynchons roman med samma namn, och genren har bland annat beskrivits som surf noir.Me Rosvolat

Det här är en inhemsk familjefilm. Flera av huvudrollerna spelas av barn, lite mer bekanta fejs är Jussi Vatanen (Kimmo, Napapiirin Sankarit, Putous) och Pekka Strang (Vuosaari, Armi elää!). I filmen blir 10-åriga Vilja kidnappad av misstag av ett gäng vägpirater. Rövarfamiljen reser land och rike runt och lever på att snatta godis och mellanmål av semesterfirare.

Också den här filmen baserar sig på en bok, den här gången av Siri Kolu. Boken vann Finlandia Junior-priset år 2010.Home

Jorden har blivit invaderad av ett sympatiskt, lila alienfolk som behöver en ny planet att bo på. Jordens befolkning måste därför lämna sin bekanta planet, men en tjej lyckas stanna kvar och lär känna en av de små lila invaderarna. Tillsammans drar de här två ut på en intergalaktisk resa. Som i så gott som alla animerade filmer verkar det som att den här filmen har ett mycket större budskap än vad man först kan tro.
The second best exotic Marigold hotel

Filmen är uppföljaren till The best exotic Marigold hotel. Nu när The best exotic Marigold hotel är fullbokat med sina långtidsbesökare, drömmer Muriel Donnelly (Maggie Smith) and Sonny Kapoor (Dev Patel) om att öppna ännu ett hotell i Indien. Filmen verkar vara lika färgsprakande som Indien är på riktigt. Dessutom ska alla Harry Potter-fans hålla ögonen öppna! Maggie Smith, som alltså spelar en av huvudrollerna, är ju Hogwartsprofessorn Minerva McGarmiwa.Artikeln är skriven i samarbete med Ellinor Björses, praktikant.