Hoppa till huvudinnehåll

Polismåsar och slagsmål på första april

Polisens nya luftvapen
Finska polisens nya luftvapen Polisens nya luftvapen Bild: Suomen poliisi fiskmås

Ingen har missat att det är första april idag. Nu är det är okej att skämta med kollegorna, vännerna och i medierna. Material från då Jeremy Clarkson slog en producent har läckt ut och Kent har köpt upp Spotify.

Idag läckte det ut filmmaterial av en övervakningskamera av händelsen då programledaren för Top Gear, Jeremy Clarkson, sägs ha slagit till en av producenterna. Här visades det utläckta materialet och du får avgöra själv om det är ett aprilskämt eller inte.


Idag kanske du såg att det svenska bandet Kent skulle köpa upp Spotify. Det sägs att bandet betalat över 7 miljoner dollar för tjänsten. Pengarna för det här kom från försäljningen av bandets engelskspråkiga albumversioner. Läs mera om Kent och deras nya köp.

Här i Finland har polisen idag fått ett eget luftvapen i form av 250 polismåsar för att garantera allmän ordning och säkerhet i huvudstadsregionen. Det här meddelar polisen bland annat på sin Facebook sida.

Genom åren har det lurats mycket runtom i världen och här finns några roliga historier som medierna har skojat med.

Aprilskämt under tjugohundratalet

Vilekt aprilskämt är det roligaste och mest trovärdiga du har upplevt eller sett?