Hoppa till huvudinnehåll

Staffan Hellstrand i blod och tårar

Staffan Hellstrand, rockpoet
Staffan Hellstrand har släppt nya albumet Blod & Tårar Staffan Hellstrand, rockpoet staffan hellstrand

Rockpoeten Staffan Hellstrand fortsätter skriva låtar om blod och tårar, om människor i glädje och sorg. Han skriver med samma glöd som på den tiden när Lilla fågel blå ägde radion. Hellstrand fyller 59 men pojkaktigheten och passionen sitter kvar.

Staffan Hellstrands nya album Blod & Tårar släpptes i mars och tillsammans med bandet har han redan hunnit ut på klubbarna. För att presentera låtar om vänner som inte längre finns, Tommy & Magic, om fina vårdagar i stan, Trean ner till vattnet, och om dom som öppnar våra ögon, Poeterna är helgonen.

Det har gått 25 år sedan hans första "riktiga" soloalbum kom, Den stora blå vägen och det är också mer än 20 år sedan Lilla fågel blå som gav honom både en Rockbjörn och en Grammis för Årets låt 1993.


Mottagandet av nya skivan har varit gott hemma i Sverige. Många recensenter gillar hans glöd och fortsatt starka texter. Förutom dom som tycker att han lever kvar i sitt eget 90-tal.

För mig är Staffan Hellstrand fortfarande en storfavorit bland rock-, pop- och vispoeter i Norden.

Som sångare och musiker och som låtskrivare åt sig själv och andra artister.

Hans låt Fiskarna i haven blev Idde Schultz stora hit 1995.


Staffan Hellstrand har också¨samarbetat med Uno Svenningsson och tillsammans skrev de melodifestivallåten för Svenningsson och Irma Schultz 2007, God morgon.


Staffan Hellstrands nya album och låtar han skrivit under 25 års tid!
I Vega Visor måndag 6.4 kl. 21.05 och söndag 12.4 kl. 8.05.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje