Hoppa till huvudinnehåll

The Dø utanför bekvämlighetszonen

The Dø
Vi snackade med den finska halvan av duon, Olivia. The Dø Bild: Bandets Facebook-sida the dø

De senaste åren har varit ett enda guldregn för fransk-finska The Dø. Trots framgång och efterfrågan överallt så är bandets finska halva, Olivia, alltid lika ivrig att återvända till Finland

Efter senaste albumet Shake Shook Shaken var det igen dags för The Dø att sticka på turné. Antalet länder på spelschemat har blivit flera och klubbarna har blivit större. Även Finland hade besök av The Dø. Inför resor tvättar Olivia kläder samt sjunger.

- Det beror på många saker men emellan sjunger jag våra egna låtar och emellan något fjantigt. Just nu är jag in i en Ace Of Base-period, berättar Olivia. Jag har slutat skämmas för låtar jag tycker att är bra för länge sedan. Ace Of Base väcker alltid nostalgiska känslor

Färdiga att kliva utanför bekvämlighetszonen

Att det har gått väldigt bra för The Dø under senaste åren är ingen hemlighet. Framför allt i gruppens egentliga hemland, Frankrike, så är det rena succén.

- Vårt konkreta mål i och med senaste albumet, är främst att skapa ett stadigare fäste även utanför Frankrike. Vi är beredda att offra en del och kliva utanför vår bekvämlighetszon. De är till exempel väldigt sugna på att få se oss i Japan. Så vi hoppas hårt på en turné där i och med den nya skivan.

Sommarens turné går från Europa ända till USA och Kanada.

Bandet spelade i Helsingfors i mars. Olivia såg extra mycket fram emot att återvända till Finland och Tavastia.

- Vi var nog tvungna att ändra på raidern lite grann. Jag ville till exempel gärna ha karelska piroger samt Sisu-pastiller. Och gravad lax! Jag älskar det, säger Olivia ivrigt.

Lyssna på Despair, Hangover and Ecstasy från det tredje albumet Shake Shook Shaken.