Hoppa till huvudinnehåll

Nya teaterchefen vill ha mångsidig repertoar

Teaterchef Åsa Salvesen
Åsa Salvesen tillträder som chef för Wasa Teater första augusti, på repertoaren i höst blir det drama och spänning. Teaterchef Åsa Salvesen Bild: Yle/Malin Hulkki åsa salvesen

De senaste åren har framgångarna stavats humor på Wasa Teaters scen. I höst blir det drama och thriller när Åsa Salvesen tar över rodret efter Ann-Luise Bertell.

- Wasa Teater är en regionteater och den måste finnas till för människorna i regionen. Jag vill bjuda på en mångsidig repertoar, säger Salvesen.

Många genrer har rymts på Wasa Teaters scen de senaste åren men bland de största succéerna finns humorföreställningar av Pleppo och humorgruppen Kaj och nu senast Folkets Dagblad.

- Humor är något fantastiskt som alla behöver och vi ska nog få in det på repertoaren. Som nästa spelår ser ut just nu har vi det inte men vi ska se, säger Salvesen.

I höst blir det spänning

Officiellt inleder Salvesen det nya jobbet som teaterchef den första augusti. Men hon har ändå varit spindeln i nätet när det gäller att planera nästa spelårs repertoar.

- Den här hösten blir det mycket drama och lite thriller också kan man säga. Det blir spänning i pjäsen Den besynnerliga händelsen med hunden om natten.

Salvesen berättar att pjäsen handlar om en annorlunda pojke men som har ett mycket starkt resurstänk som lever ett starkt inre liv.

Bland premiärerna i höst finns också en dramatisering av Lars Sunds senaste roman, Tre systrar och en berättelse.

På repertoaren för spelåret 2015-2016 finns också två barnpjäser, VIT är en pjäs för de allra yngsta och har premiär på hösten medan det på våren blir Pippi Långstrump.

Läs också