Hoppa till huvudinnehåll

Webbaffären Yle Shop stänger i maj

Stora smedjan i Böle.
Stora smedjan i Böle. Bild: Patrick Holmström stora smedjan

Yle har beslutat förnya försäljningen och distributionen av produkter med anknytning till program.

I fortsättningen kommer försäljningen av Yle-produkter att skötas av bolagets externa samarbetsföretag. I samband med övergången avslutar webbutiken Yle Shop sin verksamhet. Orsaken till att butiken stängs är bl.a. att försäljningen av inspelningar som cd- och dvd-skivor har sjunkit och att intäkterna för kringprodukterna har minskat. Nu vill man koncentrera sig på ett nytt sätt att förverkliga produkter med anknytning till programmen.

Yles mål är att tillsammans med en samarbetspartner utveckla och sälja produkter med anknytning till vissa av Yles kända program. Också i fortsättningen kommer Yle att planera och låta tillverka kring- och fanprodukter i anknytning till program samt varumärkesprodukter för bolaget.

Yle Shop har öppet för sista gången 5.5.2015. Personalen påverkas inte av att verksamheten upphör.

Under många år har Yle Shop varit en försäljningskanal för ljudband, videor och programprodukter till konsumenterna. Yle hade på 1990-talet Yle Shop-affärer i Böle i Helsingfors samt i Tohloppi i Tammerfors. Sedan mitten av 2000-talet har försäljningen av Yles produkter skötts av Yles webbutik.

För mera information
Tuija Snellman, chef, Yle Myynti, tfn 040 830 7022