Hoppa till huvudinnehåll

Bloodline - mycket väsen för ingenting?

Två män under en hydda på en brygga.
Serien kretsar kring familjen Rayburn. Två män under en hydda på en brygga. Bild: © 2014 Netflix, Inc. All Rights Reserved. bloodline

Den nya storsatsningen Bloodline har av flera kritiker blivit rosad som den bästa av Netflix alla originalsatsningar. Det betyder att den skulle vara bättre än Lilyhammer, Orange is the new black och House of cards. Bland andra.

Två män går på en brygga med turkost vatten och en amerikaflagga i bakgrunden.
Bröderna John och Danny Rayburn spelas av Kyle Chandler och Ben Mendelsohn. Två män går på en brygga med turkost vatten och en amerikaflagga i bakgrunden. Bild: © 2014 Netflix, Inc. All Rights Reserved. bloodline
Danny Rayburn är familjens svarta får som återvänder till familjehotellet för att fira dess årsdag, och meddelar i samma veva att han tänker stanna. Hans tre syskon är inte helt övertygade om att det är en bra idé, eftersom Danny inte har den bästa meritlistan när det gäller att vara lojal mot sin familj. Syskonens lögn om att det egentligen är deras pappa som inte vill ha Danny hemma leder till fler lögner och familjen, som redan har en massa osanningar i bagaget, ser ut att börja krackelera i fogarna.

Bloodline är ett spännande drama om en familjs hemligheter och svek, om pressen från ett samhälle och hur mycket, eller lite, blodsband egentligen betyder. Det är definitivt en serie som framkallar ett beroende och jag klickar alltid igång nästa, nästa och nästa avsnitt.

Men infrias löftet om att det är den bästa Netflix-serien? Nja. Bloodline är både snyggt gjord och vacker, har en spännande intrig och är uppbyggd på ett nervkittlande sätt, men när vi kommer till kritan känns det spretigt. Det ges onödigt mycket rum åt irrelevanta händelser medan det viktiga ibland blir i skymundan. Jag hade gärna sett ännu mer djup i familjerelationerna, vad var det egentligen som drev familjen till dagens situation? Hur började det hela och vilka grundfaktorer orsakade den stora tragedin som allt bygger kring? Mer grundläggande faktorer, tack.

Själv är jag ingen stor beundrare of House of cards, men kan lätt säga att Orange is the new blacks första säsong vinner över Bloodline. Det är bra underhållning, men jag håller inte andan i väntan på nästa säsong.

Nyligen publicerat - X3M