Hoppa till huvudinnehåll

Isac Elliot siktar på USA

Isac Elliot
Nästa finländska superstjärna? Isac Elliot Bild: Yle / Camilla Fagerholm isac elliot

Isac Elliot pendlar mellan Norden och USA. I USA har han redan träffat storheter som Will.i.am och Cee Lo Green. Isac hoppas på ett genombrott i USA men lovar att inte glömma bort sina nordiska fans.

Det händer en hel del i den 14-åriga grankullakillens liv just nu. Han har gjort en deal i USA och han ska göra en till. Massvis med möten och inbandningar av nya låtar har stått på agendan under den senaste tiden.

- Vi ska snart fara dit igen. Vi har en stor grej på gång. Pappa väckte mig en morgon klockan sju och visade ett mail åt mig som mitt nya management hade skrivit. Jag hoppade direkt upp ur sängen och gjorde mig klar. Jag är helt sjukt glad. Tyvärr får jag inte avslöja mer just nu, men ni får veta mer om ungefär en månad, säger Isac hemlighetsfullt.

Han avslöjar dock att det handlar om någotslags samarbete med en manlig stjärna, inte nödvändigtvis en artist.

- Jag är jätterädd för att mina fans i Norden ska glömma bort mig medan jag är i USA. Det får bli en hel del pendlande över Atlanten, säger Isac.

Fick ett kylskåp av ett fan

I Finland är hans ellioteers lite lugnare än till exempel vårt grannland Norge. På senare tid har Isac även fått fans i Turkiet.

- Jag var nyligen på min första spelning till Turkiet. Det var proppfullt. Fansen där är helt hysteriska. Det var på riktigt skrämmande. De var så ivriga att de låg på golvet och skrek. Det är svårt att fatta ibland, jag är en helt vanlig pojke från Grankulla som går i skola där. I Turkiet var jag tvungen att ha turkiska livakter som är över två meter långa då fansen hoppar på mig, skrattar Isac.

Isac Elliots fans brukar överösa honom med gåvor. Allt från mjukisdjur till skärmmössor. Han brukar ge bort en del till barnsjukhus och till barn i fattiga familjer i Finland. Det märkligaste han har fått är ett kylskåp.

- Det var ett minikylskåp som är ungefär 50 cm högt. Jag brukar förvara min lemonad i den, säger Isac.

Fanträffen i Vasa

I samband med Isac Elliots första spelning någonsin i Österbotten och Vasa ordnade Veckoslutskommittén på Radio X3M en tävling där två lyckliga vinnare fick gå på spelningen och träffa Isac efteråt.

De lyckliga vinnarna blev Malin Ek från Eskilstuna som flög på ett dygns varsel till Finland med sin mamma och lillasystern Sara. Den andra vinnaren var Lina Hyöty från Solf, hon tog med sin kompis Janina Pellas. Samtliga fyra ytterst hängivna ellioteers. Så här såg det ut då de träffade Isac backstage.

Skip Instagram post

Nyligen publicerat - X3M