Hoppa till huvudinnehåll

JYP fortsättningsvis starka hemma

JYP firar ett mål
JYP firar ett mål Bild: Str / Lehtikuva tuomas pihlman

En sjunde och avgörande semifinal väntar också mellan JYP och Kärpät. JYP vann lördagens sjätte match i Jyväskylä med 4-3.

Inför lördagens match hade båda lagen tagit sina semifinalsegrar på hemmaplan och på den fronten blev det inte någon förändring i Jyväskylä. JYP var starkare och nu väntar en sjunde och avgörande match i Uleåborg på måndag.

Det var ändå gästerna Kärpät som tog kommandot tidigt i matchen och Ryan Glenn gjorde 1-0 i den fjärde minuten. Ledningen varade ändå bara i sex minuter innan Mikko Mäenpää kvitterade till 1-1.

JYP började nu hitta tillbaka till sitt spel och med tre och en halv minut kvar av perioden tog laget också ledningen efter mål av Tuomas Pihlman.

JYP fortsatte den andra perioden där den första slutade och bara 47 sekunder in i perioden gjorde Tuomas Pihlman sitt andra mål för dagen när han satte 3-1. Efter målet fick Kärpäts målvakt Iiro Tarkki nog och han valde att lämna isen och ge över ansvaret mellan stolparna åt Tomi Karhunen.

Och Karhunen fick senare se Mika Pyörälä reducera till 2-3 i den 33:e minuten.

Med tio minuter kvar av matchen sprack Karhunens nolla när Miikka Lahti gjorde 4-2. Trots baklängesmålet fortsatte Kärpät att försöka skapa målchanser och i den 52:a minuten var veteranen Esa Pirnes passligt framme och reducerade.

Närmare än så kom ändå inte Kärpät och därmed väntar en sjunde match på måndag.

Resultat:

JYP - Kärpät 4-3
3-3 i matcher

Läs också

Nyligen publicerat - Sport