Hoppa till huvudinnehåll

Benny spöar Ted på motorcykel

Benny spöar Ted på motorcykel i veckans avsnitt av Kontroller. Susanne slåss mot flådda hundar i Bloodborne.

Susanne har dött och dött och dött i actionrollspelet Bloodborne och Benny har spöat skiten ur Ted i motorcykelspelet Ride. Kontroller uppmärksammar också en blodgivarkampanj i Danmark, och deltagarna diskuterar vad de skulle vara villiga att offra för efterlängtade spel.

Bloodborne

Recenserat av Susanne Lindström
Format: PS4 (testat)

Susanne Lindström och Ted Forsström
Ett av problemen med Bloodborne är de evighetslånga laddningstiderna tycker Susanne. Susanne Lindström och Ted Forsström Bild: Yle susanne lindström
Kontrollers omslag till Bloodborne
Eftersom alla spel är digitala gör recensenterna egna omslag. Det här är Susannes tolkning av Bloodborne. Kontrollers omslag till Bloodborne Bild: Yle kontroller

Bloodborne är det senaste spelet av japanska From Software, som är mest kända för sina Souls-spel. Bloodborne är ett Souls-spel i allt utom namnet, det handlar fortfarande om ett supersvårt actionrollspel med fokus på köttiga närstrider.

Man dör väldigt ofta, och ett av spelets absolut största problem enligt vår recensent Susanne är de evighetslånga laddningstiderna.

Hon uppskattar dock estetiken, spelarkaraktären går omkring i lång läderrock i viktorianska stadsmiljöer, och monsterdesignen är grotesk (en av bossarna är en flådd hund!). Vyerna är majestätiska, men man har sällan tid att uppskatta dem, för om man stannar upp så dör man. Igen.

Spelstilen är mer offensiv än i tidigare spel (bland annat kan man få tillbaka förlorade hälsopoäng om man kontrar snabbt nog) och friheten och utforskandet är spelets främsta styrkor enligt Susanne. Lågvattenmärket utgörs av kameran, som ibland ställer till med problem, vilket är extra jobbigt i ett så pass oförlåtande spel som det här.

Susanne rekommenderar spelet till alla som gillar de tidigare Souls-spelen. Om man spelat föregångarna har man också fördelen av att vara bekant med de mer luddiga delarna av spelmekaniken. Susanne gillar vanligtvis inte spel som tar lång tid att lära sig, men i fallet Bloodborne känner hon sig duktig när hon tar sig vidare.

Ett väldigt tillfredsställande spel.


Ride

Recenserat av Benny Holmström
Format: PC (testat), PS4, XBONE, XB360, PS3

Kontrollers omslag till Ride
Benny ritade ett eget omslag till Ride. Kontrollers omslag till Ride Bild: Yle kontroller

Ride är ett motorcykelspel av motorcykelälskare för motorcykelälskare. Den här gången har italienska Milestone släppt ut sina bensinbestar på allmänna vägar, även om det banbaserade tävlandet från deras Moto GP-spel fortfarande finns kvar.

Vår recensent Benny bryr sig inte nämnvärt om motorcyklar, men finner spelet väldigt njutbart ändå. Benny påstår att körkänslan är tillfredsställande och att man som förare har väldigt bra kontakt med cykeln (även om han aldrig har kört motorcykel i verkligheten). Spelet är en simulator, men om man är mindre begåvad (läs: Ted) finns det mängder av hjälpmedel att aktivera via spelets menyer. Man kan även spola tillbaka tiden om man råkar köra omkull. Konstiga ljudeffekter är inte obligatoriska.

Det sämsta med spelet enligt Benny är dragracingtävlingarna. De är bara tråkiga, går rakt fram och kan vinnas med en hand på kontrollen. I övrigt är Benny imponerad av paketet, karriärläget bjuder på mängder av tävlingar och har en vettig struktur. Han rekommenderar spelet till människor som blir upphetsade av motorcyklar, men även de som bara gillar väldigt bra racingspel. Som han själv.


Se hela avsnittet på arenan

Nyligen publicerat - X3M