Hoppa till huvudinnehåll

Marknadsbackens tunnel stänger i två nätter

Marknadsbackens motorvägstunnelbygge i Lovisa
Så här såg det ut då Marknadsbackens tunnel byggdes. Marknadsbackens motorvägstunnelbygge i Lovisa Bild: Yle/Sune Bergström marknadsbacken

Vägarbeten stänger Marknadsbackens tunnel i Abborrfors på gränsen mellan Strömfors och Pyttis i två nätter den här veckan.

Marknadsbackens motorvägstunnel kommer att vara stängd mellan klockan 20 och 06 natten till onsdag och natten till torsdag. Det handlar om ett serviceavbrott.

Medan arbetena pågår leds trafiken via gamla riksväg 7 (landsväg 170). Trafiken västerifrån till gamla riksväg 7 vid Strömfors planskilda anslutning och österifrån vid Abborrfors planskilda anslutning.

Broreparationer påverkar trafiken i sommar

Efter serviceavbrottet i tunneln påbörjas den grundliga reparationen av de gamla broarna i Abborrfors den 16 april. Samtidigt byggs rastplatserna vid broarna ut och förbättras.

Alla arbeten blir klara i höst och påverkar alltså trafiken på gamla riksväg 7 hela sommaren.

– Under arbetets gång är bara ett körfält på bron i användning och trafiken dirigeras med trafikljus. Därför rekommenderar vi att man så mycket som möjligt använder motorvägen, säger arbetschef Kari Kytömäki vid konsortiet Pulteri.

Arbetena ingår i projektet E18 Forsby–Kotka, där riksväg 7 (E18) byggdes om till en grön motorväg mellan Forsby i Lovisa och Kyminlinna i Kotka.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland